Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Saraylar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 02668877100
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://saraylaranadoluimamhatiplisesi.meb.k12.tr
Adres : SARAYLAR MAH. ŞİMŞİR SK. SARAYLAR İMAM HATİP LİSESLİ BLOK NO 12 İÇ KAPI NO 1 MARMARA / BALIKESİR
VİZYON : Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır. Tüm dünyanın 21. Yüzyılda, çağın güç unsuru olarak belirlediği bilgi, hem coğrafyamız hem de bilenler ile bilmeyenlerin bir olmayacağının tebliğ edildiği İslam dini için asırlarca önceden beri büyük önem taşımıştır. Gerek kurulan köklü Medreseler gerekse Türk-İslam kültür ve medeniyetinin yetiştirdiği âlimlerimiz bunun en iyi ispatıdır. Müspet bilimlerde tarih boyunca öncü olduğumuz gerçeği her ne kadar insanlığın unutulduğu iki cihan harbi sebebiyle bir sekteye uğramış olsa da bunda sorumluluk payını alması gereken özündeki insanlığı kaybedenlerdir. Geçmişinden gelen güçle her türlü kötülüğe, hainliğe, darbelere göğüs germiş aziz milletimiz en karanlık anlarında bile sinesinde barındırdığı iman ile aydınlığa erişmek için destanlar yazmıştır. Bugün bu şerefli milletin bir ferdi olarak bizlere düşen sorumluluk çok büyük önem arz etmektedir. Kültürümüzü yaşatmanın da ötesinde dünyaya öncü nesiller yetiştirmek ve çağın en müspet ulusu olmak gayesiyle durmaksızın çalışmalıyız. Fende göstereceğimiz başarıyı payidar kılacak en önemli unsur; milli, manevi değerleriyle zırhlanmış, fikri ve vicdanı hür, ahlaklı, yaratılana Yaratanından duyduğu muhabbetle bakabilen, insanı odak alabilen, farklılıklara saygılı öncü nesiller yetiştirebilmektir. Bu gaye ile Saraylar Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak önümüzdeki beş yıllık süreçte yukarıda belirttiğimiz misyonumuz ile okulumuz stratejik planını oluşturmaya çalıştık. Her yıl beş yıllık planımız doğrultusunda yıllık gelişim planlarımızı hazırlamaya devam edeceğiz.
MİSYON : Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. Öğrencilerimizin açık fikirli, gelişim ve değişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Öğretmen :20
Öğrenci :142
Derslik :11
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2190
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 8.40-16.10
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce-Arapça
Isınma : Kaloriferli
Servis : Büyük Şehir Belediyesi´ne ait toplu taşıma araçları yıl boyu hizmet vermektedir
Ulaşım : İlçe otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz İlçenin nüfus yoğunluğu en fazla olan Saraylar Mahallesinde yer almakta olup deniz ulaşımı için kendi iskelesine sahiptir. Hem Erdek hem de Tekirdağ olmak üzere iki yönde deniz ulaşımı sağlanmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Marmara ilçe merkezine 30 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : İl ve İlçe Badminton, Futsal, Zeka Oyunları Turnuvaları Dereceleri; Okul Tenis, Masa Tenisi, Futbol, Futsal, Voleybol, Satranç, Zeka Oyunları, Oryantiring Takımları
Bilimsel Etkinlikler : Bilim Fuarı, Tübitak 4006, Tübitak 5001, Deneyerek Öğreniyorum Proje ve Deney Etkinlikleri, Genç Mucitler, Bilim İnsanlarını Tanıyorum...
Proje Çalışmaları : Tübitak Çalışmaları
Yazdır :